det jobbar en skitsnygg brud-brud på Snabbköpet. en brud-brud är precis vad det låter som. nån som har högklackade stövlar som klippetikloppar när hon går och syréndoftande välfönat hår som dansar när hon knycker på nacken. en brud-brud har läppglans och tajta jeans. en brud-brud är en sån som man har svårt att föreställa sig någonsin bajsa.
begreppet brud-brud syftar enbart till yta. en brud-brud kan givetvis även ha ett rikt själsligt innehåll och ett rörligt intellekt, därom råder ingen motsättning, men det har inte med saken att göra - lika lite som att uttrycket "gammal dam" säger något om dennes favoritfärg.
brud-bruden jobbar i delikatessdisken. hennes guldsvall är samlat i en såndär fräsch tofs högt upp på huvudet. brud-bruden skär dyra salamis och fränt doftande gourmet-ostar på kundernas beställning. räcker dem över disken med ett förföriskt leende. kvittrar fram "får det lov att vara något mer?" till gifta medelålders män som blir så till sig att de inte kan annat än att le fånigt paralyserat, alltmedan härjade fruar rycker dem i jackärmen.

2 kommentarer:

  1. Lysande!

    Hade du skrivit med versal i början på meningar hade det kanske till och med varit Enastående... :)

    SvaraRadera
  2. haha! tackar och bockar!

    jag tror att jag började med att skippa versalerna för att det kändes mer anspråkslöst och lite lättare, som att det inte var en text sådär...på riktigt. om du förstår. när jag bara tuggar på med små bokstäver känns det mer som att skriva ett mail, och då existerar inga som helst eventuella prestationskrav.

    Men! Då du hittills är min enda följare förefaller det högst rimligt att jag också hörsammar dina synpunkter, om inte annat så för att visa så kallad "god vilja" :)
    Testar redan i nästa inlägg.

    SvaraRadera